MENGEJUTKAN !! GARA-GARA SILAP DOKTOR .. LELAKI INI HILANG "GINJAL" !!

loading...

Dek kerana kecuaian orang lain, malang menimpa seorang lelaki di Beijing apabila kehilangan buah pinggang kanannya gara-gara kesilapan doktor yang membedahnya.., selepas mendapat rawatan akibat terbabit dalam kemalangan lalu lintas tahun lalu.. Kecuaian seperti itu mempertaruhkan nyawa dan menganiaya mangsa saja!

Mangsa yang dikenali sebagai Liu Yongwei terbabit dalam kemalangan pada 12 Jun 2015, traktor yang dipandunya terbalik ketika cuba mengelak dari melanggar sekumpulan lelaki menunggang motosikal.. Yongwei dikerjakan ke Hospital Kolej Perubatan Xuzhou dan doktor yang merawatnya pulak dikenali sebagai Dr Hu Bo.. Dr Hu mengatakan Yongwei mengalami kecederaan teruk pada bahagian kanan, patah tulang rusuk, lebam pada hati dan buah pinggang kanannya..

Disebabkan itu, Dr Hu yang merupakan pakar bedah dan paru-paru dikatakan terus melakukan pembedahan dan mengeluarkan buah pinggang untuk diperiksa.. Namun, Dr Hu cuai kerana tidak memasukkan kembali buah pinggang tersebut.. Yongwei yang tidak mengetahui apa-apa, sebaik sedar saja terus dimaklumkan semuanya baik dan diminta mendapatkan rawatan susulan di hospital lain..

Yongwei pun hanya mengikuti, dia pergi hospital kedua dan menjalani imbasan CT.. Apa yang mengejutkannya, tiub pembedahan dari prosedur pertama yang masih ada di dalam perutnya telah dijangkiti kuman.. Kasihan betul! Patutlah meminta Yongwei mendapatkan rawatan di hospital lain, rupanya sebab itu.. Kalau telah melakukan kesalahan, akhirnya tetap terbongkar juga.. Dr Hu hanya memburukkan imej hospital tersebut saja!
loading...

loading...
facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close