JUTAWAN PENIPU !! BERLAKON PEMINTA SEDEKAH "KANTOI" DAN BERJAYA KUTIP 2 JUTA DALAM MASA 5TAHUN !! PERGHH

loading...Seorang lelaki muda yang tak tau malu dah dilahirkan dengan sempurna tapi berpura-pura kudung pulak nak meraih simpati dan pendapatan lumayan dengan cara mengemis..

Kalau kudung betul-betul baru dia rasa ‘penderitaan’ yang sebenarnya, main-main! Lelaki tu di tahan pegawai jabatan kebajikan masyarakat masa dia dok megemis di jalan raya di Jakarta Pusat.

Menurut ketua jabatan kebajikan masyakat di bandar raya tu, Chaidir, masa pihak dorang nak tahan lelaki ‘kudung’ tu yang dikenali Aris Setianto, 27, diorang ingatkan dia betul-betul kudung.

Masa diorang nak tahan tu, Aris ‘kudung’ tu cepat-cepat nak cabut lari dengan menggunakan kedua-kedua belah kaki dia. Time tu la kantoi taktik licik dia! Dia baru ‘sedar’ dia ada dua-dua belah kaki time tu noh!

Aris ni mengaku hasil dari mengemis, dia boleh meraih pendapatan lumayan. Dalam masa sehari aje dia dah boleh dapat Rp 200,000(RM65), kalau sebulan boleh mencecah sampai Rp5 juta (RM1650).

Menurut Aris, dia buat ‘kerja’ tu sejak 2008 lagi dan tak malu buat semua tu disebabkan hasilnya lumayan.

Memang tak malu la, dah senang dapat duit! Dok tadah tangan sambil menunggu orang bagi duit aje. Kerja yang senang, nak nampak lebih menyedihkan guna taktik ‘mencacatkan’ diri. 'Bagus' dok perbodohkan orang!
loading...

loading...
facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close